Vrije Radicalen Schade

Ben jij genetisch beschermd tegen vrije radicalen?

Wetenschappers geloven nu dat vrije radicalen causale factoren zijn bij bijna elke bekende ziekte, van hartziekte tot artritis, kanker tot staar. In feite zijn vrije radicalen een grote boosdoener in het verouderingsproces van de huid zelf.

Onderzoek bij SkinDNA ™ heeft aangetoond dat de hoeveelheid anti-oxidanten in uw lichaam direct evenredig is aan de gezonde langdurige verschijning van uw huid! Vrije radicalen zijn zeer reactieve kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, met in begrip van de belangrijke cellulaire structuren die in het lichaams grootste orgaan voorkomen: de huid. Niet alle mensen hebben dezelfde hoeveelheid van deze krachtige vrije radicalen aaseters. Een aantal huidverwante genetische variaties hebben aangetoond dat de productie van anti-oxidanten de beschermende moleculen verandert, en jouw persoonlijke SkinDNA ™ score is de meest krachtige aanduiding van de genetische anti-oxidanten van jouw lichaam.

Genetische Markers SkinDNA ™ Test voor in deze categorie.

 

 

 

terug naar vorige pagina

Achtergrondwetenschappen

Vergelijkbaar met roest die op het metalen van een auto voorkomt, veroorzaakt het oxidatieverschijnsel aanzienlijke schade en afbreuk aan de huidcellen.

Vrije radicalen zijn zeer reactieve kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen (met inbegrip van de belangrijke cellulaire structuren die in het lichaams grootste orgaan voorkomen) de huid. Dit soort vrije radicalen schade leidt tot het genereren van nog meer vrije radicalen! Het is een kettingreactie die in elke laag van de huid verwoest kan worden - waaronder de Hypodermis, Dermis en de bijzonder kwetsbare Epidermis. Deze vorm van cellulaire vernietiging in één van de lagen van de huid kan leiden tot een saai, levenloos, ouderlijk teint van de huid. Verkleuring, vlekken en ongelijke huidstructuur zijn de kenmerken!

Een eenvoudige manier om schade aan vrije radicalen te demonstreren is met een appel. Een appel die aan de lucht blootgesteld wordt, zal binnen enkele minuten bruin worden. Dit is schade door vrije radicalen. Wetenschappers geloven nu dat vrije radicalen causale factoren zijn bij bijna elke bekende ziekte, van hartziekte tot artritis naar kanker en cataracten. In feite zijn vrije radicalen een grote boosdoener in het verouderingsproces zelf.

Antioxidanten

Het is echter niet geheel slecht nieuws, omdat onze lichamen zijn ingebouwd met een natuurlijke verdedigingssysteem: Anti-oxidanten. Anti-oxidanten zijn jouw echte beste vrienden. Ze zijn mechanismes die deze vernietigende ketenreacties in onze lichamen stoppen. Onderzoek bij SkinDNA ™ heeft aangetoond dat de hoeveelheid anti-oxidanten in jouw lichaam direct evenredig is aan de gezonde langdurige verschijning van je huid! Anti-oxidanten kunnen ook wat lichamelijke tekenen van veroudering drastisch vertragen door rimpels te minimaliseren en de natuurlijke 'gloed' van de huid te behouden.

UW NATUURLIJKE DEFENSIE VAN UW HUID: 

We horen vaak dat antioxidanten zich bevinden in voedingsmiddelen zoals fruit en bessen, en voedingssupplementen zoals vitamine C, maar de meest krachtige antioxidant ter wereld ... is niet in een fruit of bes, het komt in je eigen lichaam! Superoxide Dismutase en Glutathion Peroxidise zijn twee van de meest krachtige anti-oxidantmoleculen die beschikbaar zijn in het menselijk lichaam. Hoe hoger de niveaus hoe minder gevoelig wij zijn voor de destructieve effecten van vrije radicalen. 

Niet alle mensen hebben dezelfde hoeveelheid van deze krachtige vrije radicalen aaseters. Een aantal huidgerelateerde genetische polymorfismen (= 
moleculair-genetische variaties) is aangetoond dat de productie van deze moleculen verandert, en jouw SkinDNA ™ score is de meest krachtige aanduiding van de genetische anti-oxidantcapaciteit van je lichaam.

terug naar vorige pagina 

Woordenlijst

Niet zeker wat sommige woorden betekenen? Onze woordenlijst kan u helpen...

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn zeer reactieve kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, met inbegrip van de belangrijke cellulaire structuren die in het lichaams grootste orgaan voorkomen: de huid.  Dit soort vrije radicalen schade leidt tot het genereren van nog meer vrije radicalen. Het is een kettingreactie die in alle lagen van de huid verwoest kan worden - waaronder de Hypodermis, Dermis en de bijzonder kwetsbare Epidermis!


Glutathion

Glutathion is een van de belangrijkste intracellulaire antioxidanten van het lichaam. Glutathion speelt een centrale rol bij het afschrikken van vrije radicalen en is een belangrijke lijn van verdediging tegen ziekten, toxines, verontreinigende stoffen en straling, die alle schade aan onze huidcellen kunnen veroorzaken.


Waterstof peroxide

Waterstofperoxide wordt geproduceerd als een bijproduct van Superoxide radicalen tijdens het zuurstof metaboliseringsproces. Naarmate zuurstof het lichaam binnengaat ontstaat door middel van Superoxide Dismutase (SOD) de omvorming van de Superoxides (welke gevonden worden in zuurstof) in waterstofperoxide. Waterstofperoxide wordt dan omgezet in water en wordt uitgescheiden door je lichaam. Deze constante cyclus is een noodzakelijk proces om ons lichaam te kunnen laten functioneren. Als echter waterstofperoxide niet volledig is afgebroken, kunnen hydroxylradicalen gevormd worden. 

Hydroxyl radicalen zijn een type vrije radicalen die zeer schadelijk kunnen zijn voor uw lichaam. Ze kunnen cellulaire schade veroorzaken, DNA Mutaties en kunnen invloed hebben op veroudering en levensduur.


Oxidatie

Oxidatie vindt plaats wanneer de opwekking van vrije radicalen in ons lichaam, het vermogen van het lichaam om ze te neutraliseren en te elimineren overschrijdt. Deze onbalans kan het gevolg zijn van een gebrek aan anti-oxidantcapaciteit veroorzaakt door verminderde productie, of door een overvloed aan vrije radicalenproductie. Als het niet goed wordt afgebroken, kunnen de overmaat vrije radicalen de lipiden-, eiwit- en DNA-structuur van een cel beschadigen, waardoor de normale functie wordt belemmerd. Hierdoor is oxidatie betrokken bij een groeiende lijst van menselijke ziekten, evenals in het interne en externe verouderingsproces.


Quinones

Quinonen zijn zeer actieve moleculen die kunnen voortvloeien uit milieuvervuiling, waaronder UV-straling, industriële installaties, uitlaatgassen, koolstof en sigarettenrook. Eenmaal geabsorbeerd in de huid, kunnen ze, indien ze niet efficiënt afgebroken zijn, in de wand van de huid oxideren. Dit kan ervoor zorgen dat de huid lichtgevoelig wordt, de collageenafbraak versnelt en de gevoeligheid van de huid voor milieuvervuiling verhogen.


Superoxide Dismutase

Superoxide Dismutase (SOD) is ongetwijfeld het meest cruciale anti-oxidant van het lichaam.  Het speelt een cruciale rol in het verminderen van oxidatieve stress en is verantwoordelijk voor het afbreken van de meest gevaarlijke vrije radicalen van allen: Superoxide radicalen. 

Superoxide radialen worden geproduceerd als een bijproduct van zuurstof. Superoxide Dismutase speelt een essentiële rol die nodig is voor het omzetten van superoxide radicalen in een minder gevaarlijke stof genaamd waterstofperoxide. Van daaruit wordt waterstofperoxide vervolgens in water afgebroken en wordt veilig uit het lichaam uitgescheiden. 

Als Superoxide radicalen niet afgebroken zijn, kunnen ze enorme lichamelijke schade veroorzaken, met inbegrip van ontstekingsproblemen, vroegtijdige veroudering en onze levensduur.

 terug naar vorige pagina