Stevigheid & Elasticiteit

Ben jij genetisch belast met kans op het vroegtijdig verouderen?

De SkinDNA ™ Genetische Test kan helpen te identificeren of je een drager bent van belangrijke genetische variaties in verband met versneld collageenverlies - zelfs al voordat de tekenen hiervan zichtbaar zijn geworden.


 

  

Collageen is het principe van het structurele eiwit van de huid, waardoor een stevige, volle en rimpelvrij huid blijft behouden. Zoals veel onderdelen van het lichaam, is collageen doorlopend onderhevig aan veranderingen. Deze wordt voortdurend geproduceerd en gerecycleerd tijdens je leven. Als je jonger bent, maakt je lichaam meer collageen aan dan het verliest, maar na ongeveer je 40ste levensjaar kan collageen verlies gaan versnellen, wat leidt tot een afname in de gezondheid en het uiterlijk van je huid.

Onze genetische predisposities (lees: genetische aanleg) spelen een grote rol bij het bepalen van zowel de snelheid van collageenproductie als de afbraak hiervan. Grote variaties in deze genetische categorie kunnen identificeren of de opbouw en afbraak van collageen in evenwicht zijn, of als de afbraak van collageen overheerst, wat kan leiden tot vroegtijdig rimpelen, verouderen en verzakken van de huid.

 

  

Genetische Markers SkinDNA ™ Test voor in deze categorie.

terug naar vorige pagina

Achtergrond

Collageen is de belangrijkste basis eiwit van de huid, waardoor de huid er stevig, vol en rimpelvrij blijft uitzien. Onze genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van zowel de snelheid van collageenproductie als de afbraak.

Gefragmenteerd tussen de epidermis (opperhuid) en hypodermis (onderhuidse bindweefsel) in de huid,  bevindt zich de dermis. De dermis (lederhuid) bevat bloedvaten die de huid voeden en de basis eiwitten zoals collageen die de huid stevig, vol en rimpelvrij houdt. Naarmate we ouder worden, worstelen we des te meer om de te korten van collageen aan te vullen, plus sommige mensen zijn genetisch ingesteld om collageen sneller af ​​te breken dan anderen. 


Het is algemeen bekend dat collageen een belangrijk element van de menselijke huid is; In feite is het belangrijkste basis eiwit dat de huid bij elkaar houdt. Het vertegenwoordigt 75% van het droge gewicht van de huid. En houdt de huid stevig, vol en rimpelvrij. De hoeveelheid en kwaliteit van de collageen speelt een belangrijke rol in het uiterlijk van de huid. 

Zoals veel componenten van het lichaam ondergaat collageen continue veranderingen: nieuwe collageen wordt namelijk voortdurend geproduceerd en gerecycleerd door het hele leven. Op jonge leeftijd domineert de synthese van collageen, terwijl na de leeftijd van 40 de afbraak van collageen in snelheid toeneemt. Dit afbraakproces wordt in werking gesteld door een eiwit genaamd Matrix Metallopeptidase-1 (MMPs) of Collagenase.

 

Jeugdige huid door SkinDNA Genetische huidtestIn gezonde, jeugdige huid is de synthese en afbraak van collageen in evenwicht: beschadigd of overbodig Collageen worden afgebroken terwijl het tekort wordt aangevuld door de lopende synthese. 

Helaas wordt dit ingewikkelde evenwicht verstoord als er een overschot van MMP1 is: te weinig van de matrix is ​​gesynthetiseerd en te veel wordt afgebroken. Hoe meer dit voorkomt, des te meer rimpels, ruwheid en verzakking van de huid ontstaat. MMP-niveaus zijn bekend om met de leeftijd te verhogen als gevolg van fotoveroudering evenals natuurlijke veroudering. De genen in deze categorie zijn betrokken bij het vertragen van de afbraak en afbraak van collageen vezels gevonden in de extracellulaire matrix van het menselijk weefsel. Belangrijke variaties die in deze categorie worden via de SkinDNA Test getest en kunnen identificeren of het synthese- en degradatieproces van collageen in evenwicht is.

 

 terug naar vorige pagina

Woordenlijst

 

Niet zeker wat sommige woorden betekenen? Onze woordenlijst kan je mogelijk helpen..
Collageen

Collageen is het belangrijkste basis eiwit dat de huid bij elkaar houdt. Collageen is slechts een duizend verschillende eiwitten in het lichaam. Het meest voorkomende eiwit is collageen. In feite maakt collageen meer dan een derde van alle eiwitten in het lichaam en ongeveer 75% van de huid.


Eiwit

Proteïne zijn de bouwstenen van het leven. Ze zijn essentieel om het menselijk lichaam te helpen bouwen, met inbegrip van spieren, bot, bloed en collageen. Proteïne stelt het lichaam in staat om goed te functioneren. Ze worden op allerlei manieren gebruikt: voedingsstoffen en zuurstof vervoeren naar vitale organen, inclusief de huid, en zijn essentiële gereedschappen die nodig zijn voor cellulaire reparatie.


MMP's

Matrix Metalloproteinases (MMP) zijn cruciale spelers in de fysiologie van de huid. Ze breken beschadigde of versleten structurele eiwitten af, vergemakkelijken de tweede fase van wondgenezing, verhelder de wegen voor het verplaatsen van immuuncellen naar geïnfecteerde gebieden, enzovoort. MMP's zijn ook betrokken bij de afbraak en achteruitgang van de collageen fibrillen gevonden in de extracellulaire matrix van menselijk weefsel.