Gevoeligheid & Ontstekingen

Hoe goed beschermen jouw genen je tegen irritaties?

Genetische variaties gevonden in vitale genen kunnen leiden tot overmatige ontsteking - een van de meest voorkomende thema's bij vroegtijdige veroudering.

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je huid gevoelig wordt in de winter? Of waarom je uitslag op je huid krijgt door de hitte? Hoe zit het met het ontwikkelen van huiduitslag of rosacea (=roodheid in het gezicht, doordat de bloedvaten in de huid van het gezicht verwijd zijn en open blijven staan) na het aanbrengen van parfums of huidverzorging? 

Veel van deze problemen op het gebied van roodheid en gevoeligheid worden geïnitieerd door je lichaam, je eerste primaire verdediging: ontsteking vormen. Je genetische predisposities spelen een grote rol bij het bepalen van de toevoer, of de overbenutting van het ontstekingsproductie. 

 

Belangrijke variaties die in deze categorie worden getest, kunnen verschillende over-reactieve ontstekingsmechanismen identificeren die huidirritaties veroorzaken. 

 Genetische Markers SkinDNA ™ Test voor in deze categorie.

 

terug naar vorige pagina

Achtergrond

De regulatie van ontstekingen en gevoeligheidsproblemen wordt grotendeels gecontroleerd door je genen.

Voor je huid is een ontsteking op je lichaam op korte termijn een immuunrespons voor het genezen en tegengaan van infectie en vreemde stoffen zoals kiemen, bacteriën, allergenen en toxines. Zonder ontsteking zou je huid je niet kunnen beschermen of genezen. 

Soms kan het lichaam overcompenseren en te veel ontstekingsproteïnen vrijmaken om te zorgen voor een probleem welke alleen minder nodig heeft, waardoor het lichaam op overal en alles reageert! Als snel begint het lichaam te denken dat die parfum een ​​virus is en dat het huidverzorgingsproduct schade toebrengt. Dit soort gevoeligheid is niet goed, aangezien het "trauma" veroorzaakt door een constante over de ontsteking, en hierdoor de huid dramatisch veroudert.

Overmatige ontstekingen zijn een van de meest voorkomende thema's in het begin van de huidveroudering. Hoewel het op korte termijn een behulpzame respons is, als ontsteking aan de gang is, kan het op den duur een negatieve rol gaan spelen. Vaak heel subtiel, zoals in de vorm van huidgevoeligheid, roodheid en irritatie. 

Genetische variaties in deze categorie kunnen worden gebruikt om te identificeren of deze categorie jou in gevaar brengt. Het risico bestaat op te veel ontstekingsproductie waardoor onnodig trauma op de huidcellen wordt veroorzaakt. De resultaten van deze overmatige ontstekingen omvatten langdurige irritatie, verhoogde roodheid en verhoogde gevoeligheid voor milieuverontreinigende stoffen en dagelijkse chemicaliën. 

 terug naar vorige pagina

Woordenlijst

Niet zeker wat sommige woorden betekenen? Onze woordenlijst kan u helpen

 

Epoxiden

Chemische verbindingen die leiden tot trauma en schade aan huidcellen. Ze kunnen de basis leggen voor de vernietiging van vrije radicalen, verhogen van de cellulaire schade, veroorzaken collageen afbraak en de huidgevoeligheid verscherpen. 
Deze chemische verbindingen kunnen afkomstig zijn van luchtvervuiling, sigarettenrook en uitlaatgassen.


Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAH's)

Zeer giftige chemische verbindingen. Losgelaten van dagelijkse verontreinigende stoffen zoals het verbranden van hout, kolen, diesel en afval, industriële activiteiten, uitlaatgassen en sigarettenrook.


Xenobiotica

Schadelijke toxines die voorkomen in verontreinigende stoffen zoals PAH's. Deze schadelijke toxinen omringen ons in ons dagelijks leven. Als niet afgebroken worden, kunnen epoxiden zeer schadelijk zijn voor het lichaam m.b.t. het vrijkomen van een golf van vrije radicalen.

 

 terug naar vorige pagina